Galvo fiber laser markeermachines

  • Strakke markering, ook op ongelijk oppervlak (conisch, aflopend, cilindrisch)
  • Razendsnel en gemakkelijk te bedienen
  • Optisch en fysiek goed leesbaar
  • Van werkstation tot custom automatisering
  • Vrijblijvend advies specifiek voor uw toepassing
Direct advies
 
Gebruik een CalorMark fiber laser voor een krasvast, razendsnel en zeer nauwkeurige markering op uw metalen en kunststof onderdelen. Deze lasers creëren een markering aan het oppervlak van het voorwerp in hoog contrast voor een visueel en optische optimale leesbaarheid. Dit maakt fiberlasers zeer interessant voor de codering en identificatie van onderdelen. Denk hierbij aan streepjescodes, data matrices, serienummers en V.I.N. nummers.
parallax background

Welke materialen kunt u
markeren met een fiber laser?

Een fiberlaser kan gebruikt worden voor het markeren van bijna ieder soort (edel) metaal en kunststof. Denk hierbij aan RVS, aluminium, goud, zilver, koper, gecoate metalen maar ook kunststoffen zoals ABS, Polypropyleen en Polymethylmetacrylaat.

Uw materiaal markeren met een laser? Wij testen uw materiaal gratis en geheel vrijblijvend voor de beste match.

Kleur, contrast en leesbaarheid
met een fiber laser

Een goede markering gaat of staat bij een duidelijk leesbaar resultaat. Calormark Fiberlasers zijn voorzien van een MOPA laser. Naast het feit dat dit lasertype minder hitte produceert, stelt deze techniek de gebruiker in staat markeringen in een hoger contrast te markeren. Doordat zowel de puls frequentie als de puls lengte ingesteld kan worden, is het mogelijk om diep zwart of helder witte markeringen te produceren die zowel optisch als visueel zeer goed leesbaar zijn. Naast wit en zwart is het met een MOPA laser zelfs mogelijk om een heel kleurenspectrum te markeren.

Hoog-contrast-RVS-markeren

Hoog contrast RVS markering

Kleur-markeren-met-een-laser-klein

Markering in kleur op RVS

 

Heeft u een
3D of 2D laser nodig?

Een 3D fiberlaser is een alleskunner op het gebied van markeren op metalen en enkele kunststof voorwerpen. Naast het markeren van een recht oppervlak stelt de 3d laser de gebruiker instaat om ongelijke vormen te voorzien van haarscherpe markeringen. Denk hierbij aan cilindrische, conische of aflopende vormen. Ook zijn moeilijk bereikbare oppervlakten die enkel onder een hoek te markeren zijn geen probleem voor een 3D fiberlaser. Het onderstaande voorbeeld toont de verschillen tussen markeringen met een 3D fiber laser in tegenstelling tot een 2D fiber laser.

Krijg gratis advies en een prijsindicatie voor de meest geschikte markeerlaser voor uw bedrijf

U ontvangt zo snel mogelijk een reactie van een van onze laserexperts.
 

Welke markeerlaser
past binnen uw bedrijf?

Welke markeerlaser in uw productieproces past is afhankelijk van een aantal variabelen. Gebruikt u de machine enkel voor het markeren van vlakke en rechte oppervlakten of wilt u juist ongelijke voorwerpen voorzien van een markering? Heeft u een volledig geautomatiseerde productielijn of komt er meer mankracht aan te pas? Meer informatie over de verschillende uitvoeringen van de machines vindt u hieronder. U kunt ook direct contact met ons opnemen, dan helpt een van onze specialisten u graag verder.

Neem contact op

2D entry laser

De 2D fiber laser markeer is de machine voor het razendsnel markeren van vlakke metalen en kunststoffen.

Meer informatie..

3D scan laser

De 3D scan laser is voorzien van een ingebouwde scanner die het object 3d in kaart brengt, en vervolgens voorziet van een haarscherpe markering.

Meer informatie..

3D Industrial

De 3D industrial markeerlaser is zeer geschikt voor productiebedrijven met een semi-automatisch productielijn. Gemakkelijk te bedienen door operating personeel.

Meer informatie..

3D productielijn

Deze 3D Galvo fiber laser markeermachine is geoptimaliseerd om geïntegreerd te worden in uw automatische productielijn.

Meer informatie...
 

Neem contact op
voor meer informatie of een live demonstratie

Contact