Kunststof markeren, graveren of snijden
met een lasergraveermachine

 

Kunststof markeren, graveren of snijden
met een laser

Kunststof leent zich erg goed voor het graveren of markeren met een lasergraveermachine. Door de contactloze eigenschap van een laser is het mogelijk om in een razend tempo krasvaste en zeer gedetailleerde markeringen en gravures aan te brengen in uw kunststof product. Op deze pagina leest u meer over het verschil tussen lasergraveren en lasermarkeren van kunststof, welke machines hier het meest geschikt voor zijn en welke kunststof soorten en toepassingen met de laser bewerkt kunnen worden. Een live demonstratie op een van de lasers? Neem contact met ons op en maak een afspraak in de showroom.

Neem contact met ons op
 

Met onze lasers is het mogelijk om de volgende type kunststof te graveren of markeren

  • Acrylonitril-butadieen-styreen copolymeer (ABS)
  • Polyetherketon (PEEK)
  • Polyarylsulfon (PSU, PPSU)
  • Polyoxymethyleen (POM)
  • Polypropyleen (PP)
  • Polyethyleen (PE)
  • Polycarbonaat (PC)

Gegraveerd of gemarkeerd kunststof in de praktijk

Het graveren en markeren van kunststof wordt veruit het meest gebruik voor het aanbrengen van coderingen, serienummers en instructies. Het is hierbij belangrijk dat de graphic of text zowel optisch als fysiek goed leesbaar is. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat de markering of gravure goed leesbaar blijft na zwaar gebruik ongeacht de omstandigheden.

Lasergraveren is de beste keuze voor het graveren of markeren van kunststof omdat:

100%
De gravure verzwakt het kunststof niet. Doordat de er geen fysiek contact is tussen de graveer machine en de kunststof kan deze niet breken waardoor extra kosten van uitvallende artikelen bespaard blijven. Een succes ratio van 100% is dan ook makkelijk behaald
Zeer gedetailleerd
Met een klik op de knop graveert de machine uw ontwerp perfect het kunststof voorwerp. Door de zeer nauwkeuriger eigenschap van de laser is de markering zowel optisch als fysiek zeer goed leesbaar.
Permanent
Gravures op kunststof door middel van een lasermachine zijn permanent en slijtvast.

Kunststof graveren of markeren?

Het grote verschil tussen een gravure en een markering is de diepte. Waar een gravure echt in het kunststof gaat verkleurd een markering enkel de toplaag.

Het graveren van een kunststof voorwerp geeft dus een voelbaar en dieper resultaat wat voor sommige toepassingen wenselijk is. Denk hierbij aan onderdelen die door frictie kunnen slijten of wanneer u de onderdelen wilt voorzien van textuur.

Markeren zorgt er dus voor dat het logo, de tekst of de codering op het oppervlak van de kunststof wordt aangebracht. Door de verkleuring ontstaat er een hoog contrast markering die zowel optisch als visueel zeer goed leesbaar is. Dit is dus ideaal voor identificatie of personalisatie van uw kunststof voorwerp.
ABS kunststof diepte graveren met laser

ABS kunststof graveren

ABS kunststof witte markering

ABS kunststof witte markering

Het lasersnijden van kunststof

Natuurlijk kan kunststof ook gesneden worden met een Co2 lasersnijmachine. Dit wordt veelal gebruikt voor het maken van gevelletters, decoratie of onderdelen. De maximale diktie die een laser kan snijden is afhankelijk van het wattage van de laser en het type kunststof.

We vertellen u graag meer over de mogelijkheden toepassingen in een persoonlijk gesprek of via de mail/telefoon.

Het laseren van kunststof is mogelijk met
de volgende lasermachines


(klik voor meer informatie)

 
Metal tube lasergraveermachine GCC SpiritGLS 300x300Metal tube lasergraveermachine GCC SpiritGLS 300x300

Kunststof graveren doet u met een graveerlaser

Calormark-industrial-3d-lasermarkerCalormark-industrial-3d-lasermarker

Kunststof markeren doet u met een markeerlaser

Glastube lasersnijmachine van GCCGlastube lasersnijmachine van GCC

Kunststof snijden doet u met een snijlaser

 

Welke lasermachine past bij mij?
Wij helpen u graag verder.

Samen kijken we dan naar de lasergraveeroplossing die het best aansluit bij uw toepassing. We kijken dan naar het gewenste resultaat, ROI, en doen eventueel een test op uw eigen materiaal. Neem gerust contact op voor advies of voor het plannen van een demonstratie in onze showroom.

Direct advies