Hout graveren en snijden
met een lasergraveermachine

 

Hout graveren en snijden
met een lasergraveermachine

Triplex, multiplex, berken hout, bamboe hout, walnoot hout en meer.

Hout lasergraveren is ontzettend populair en wordt zeer breed toegepast in allerlei bedrijfstakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het graveren van hout schrijfwaren, fotolijstjes, gedenkplaten, interieur accessoires, kasten, deuren en reclamemateriaal. Met behulp van een GCC lasergraveermachines kunt u de meest gedetailleerde hout gravures maken die u maar kunt bedenken. Van het graveren van logos, codering tot complete foto's en 3D afbeeldingen. Ook voor het snijden van hout als basis voor unieke lampen, prototypes, maquettes en luxe accessoires wordt de laser steeds vaker ingezet.
Benieuwd of een lasergraveermachine de oplossing is voor uw hout toepassing?

Direct in contact met een laserexpert
parallax background
 

Hout lasergraveren
mogelijke toepassingen

Hout is heel gemakkelijk en mooi te graveren en snijden met een lasergraveermachine.

Hout is zeer gemakkelijk te graveren met behulp van een lasergraveermachine. Daarnaast geeft hout een prachtige donkere gloed waardoor het contrast van de gravure extra versterkt wordt. Hierdoor is een lasergraveermachine uitermate geschikt om uw houten producten te voorzien van een luxe afwerking. Voor de mooiste en meest gedetailleerde houtgravures is een Co2 lasers met een metal tube de meest geschikte machine.

Hout 3d graveren met een lasergraveermachine.

Hout graveren met een 3d effect? Gcc combineert vuringscontrole en afbeeldingstechnologie tot een 3d graveerfunctie. De GCC driver kent automatisch verschillende instellingen toe aan wel 200 verschillende grijstinten. Dit stelt de machine in staat om prachtige 3d effecten te creëren.
parallax background

Hout lasersnijden
met een Co2 laser

De CO2 glasbuis laser is zeer geschikt voor het snijden van hout. Snijdt razendsnel door verschillende type hout met uiterste precisie. Ideaal voor het maken van maquettes, prototypes of luxe one-of-a-kind artikelen.
 

De volgende soorten hout kunnen met onze lasers worden gegraveerd en gesneden

 
 • Triplex
 • Multiplex
 • Mdf
 • Walnoot
 • Kersenhout
 • Els
 • Massief hout
 • Timmerhout
 • Fineer
 • Inlegwerk
 • Esdoorn
 • Berkenhout
 • Bamboehout
 • Walnotenhout
 • Cederhout
 • Balsahout
 
Dit is slechts een opsomming van enkele houtsoorten die met een lasergraveermachine te bewerken zijn. Benieuwd of uw houtsoort met een lasergraveermachine te graveren of snijden is? Neem dan contact met ons op voor een test in de showroom.
 

Hout lasergraveren in de praktijk

Het lasergraveren van hout wordt ontzettend breed toegepast in zowel de industrie als de makerbusiness. Door de veelzijdige eigenschappen van hout en de luxe afwerking als resultaat van lasergravures is dit natuurlijk ook niet zo gek. Denk hierbij aan het coderen van houten onderdelen, personaliseren van allerlei houten producten zoals telefoon en laptop covers, relatiegeschenken, cadeaus, promotiemateriaal en houten sieraden.

Lasergraveren is de beste keuze voor het graveren van hout omdat:

 
Razendsnel hout graveren
Ten opzichte van handmatig graveren en frezen is een lasermachine ontzettend snel. GCC lasergraveermachines zijn gemaakt om razendsnel te produceren. Niet alleen door krachtige lasers, maar vooral door vernuftige technologieën. Zo zorgen de gepatenteerde smartACT technologie en het bi-directionele graveren voor een efficiënt lasergraveerproces. En is het schoonmaken, wat bij andere graveermethodes veel tijd kost, niet nodig. Daarnaast hoeft door het contactloze proces het houten voorwerp niet vastgezet te worden. Ook dit draagt flink bij aan de efficiëntie van het graveerproces.
Scherpe feilloze randen
De kwaliteit van hout gravures met een lasergraveermachine van GCC is ontzettend hoog. Met een metal tube CO2 Lasergraveermachine van de laserADVANCED serie bent u verzekerd van een feilloos en superscherp resultaat.

Permanente, splinterloze Gravures
In tegenstelling tot het beplakken van hout, is een lasergravure een permanente, slijtvaste oplossing voor het bewerken van hout. Daarnaast verdampt de laserstraal het hout waardoor er geen splinters ontstaan en de gravure netjes sluit.

Het graveren en snijden van hout is mogelijk met
de volgende lasermachines


 
 

Wat is de beste lasermachine voor het snijden of graveren van hout?
We helpen u graag verder

Samen kijken we dan naar de lasergraveeroplossing die het best aansluit bij uw toepassing. We kijken dan naar het gewenste resultaat, ROI, en doen eventueel een test op uw eigen materiaal. Neem gerust contact op voor advies of voor het plannen van een demonstratie in onze showroom

Maak een afspraak